Lonneke leest


Hier vind je een selectie van de boeken die heb gelezen. Ik deel met jou wat ik er van vind en jij mag hetzelfde doen. Ook kun je hier jouw boekentips delen. Laat je mening vriendelijk geformuleerd achter.

Oldschool boeken

Het verbaast je vast niet dat ik als schrijver ook gek ben op lezen. Gewoon lekker oldschool ouderwets ingebonden papieren leesboeken. Het liefst hardcover want die stralen een bepaalde statigheid uit en bovendien komen er snel vouwen en kreukels in een paperback. In de trein, op de bank, in de tuin, tijdens vakantie, op het strand of op het terras, ik ga zelden zonder boek en notitieboekje de deur uit. Ik vergeet nog liever m’n smartphone dan een leesboek!

Uitpuilende boekenkasten

Nadat de stapels naast mijn nachtkastje begonnen te wankelen, ik boeken kwijt was die netjes in doos in de garage bleken te liggen en ook de tweede boekenkast begon uit te puilen heb ik in 2013 een rigoureuze beslissing genomen. Ik heb al mijn leesboeken weggegeven aan een goed doel en ben weer lid geworden van de bibliotheek. Het voelt goed om van bezitter naar gebruiker te gaan. Het geef me letterlijk en figuurlijk ruimte. Wil je ook meer ruimte in je huis? Lees dan {dit artikel} wat ik heb geschreven over opruimen.

Koffietafelboeken

De enige boeken die ik nu nog in bezit heb zijn kookboeken, studieboeken, zelfmanagementboeken en last but not least boeken die ik heb gekocht bij Mendo. Deze boeken vallen voor mij onder de categorie koffietafelboeken. De collectie bevat prachtige plaatjesboeken over kunst, mode, fotografie, koken, styling, design en architectuur van uitgevers als teNeues, Taschen, Gestalten en Phaidon.

Snoepwinkel voor boekliefhebbers

Mendo is een boekenwinkel in het hart van Amsterdam.  De eigenaar noemt het ‘a candy store for book aficionados’ en daar is geen woord van gelogen. Wat een heerlijkheid om te midden van die mooie boeken te zitten,  je ogen de kost te geven en heerlijk weg te dromen tussen de vele kunstzinnige limited editions. Ik kom er regelmatig en omdat ik geen zin heb om met een zwaar boek door Amsterdam te zeulen laat ik het boek thuis bezorgen. Zo combineer ik de ouderwetse kick van het snuffelen en struinen door een winkel met het moderne gemak van een webshop.

Tof detail: je kunt via de webshop de gehele collectie in één keer in je winkelmandje doen en aanschaffen………WOW als ik daar toch eens geld voor had!

Volg de heren van Mendo op instagram en bezoek de winkel Berenstraat 11, Amsterdam.

berenstraat 11, amsterdam

Berenstraat 11, Amsterdam

Lonneke leest

Hier vind je een selectie van de boeken die heb gelezen. Ik deel met jou wat ik er van vind en jij mag hetzelfde doen. Ook kun je hier jouw boekentips delen. Laat je mening vriendelijk geformuleerd achter.

Lonneke werkt

Hier de tekst van werk

Lonneke filosofeert

Hier de tekst van filosoferen

Lonneke leert

Hier de tekst van leren

Lonneke doet

Hier de tekst van doen

Lonneke kookt

Hier de tekst van koken

Lonneke reist

Hier de tekst van reizen