De kunst van het falen

Ik doe sinds augustus 2015 coach- en trainerservaring bij trainingsbureau De Foutenfabriek op en dan is durven falen wel zo’n beetje competentie nummer één om te beheersen. Ik kreeg van de oprichter en eigenaar Frank Deuring de tip om het boek ´De kunst van het falen´ van psycholoog Arjan van Dam te lezen. Alleen al de titelnaam tovert een glimlach op mijn gezicht. Het boek leest lekker weg en is gericht op leren van en omgaan met fouten. Arjan werkt op dit moment aan een promotieonderzoek over de relatie tussen stress en prestaties. Frank brengt ondertussen zijn ‘fouten maken is goed en nuttig’ filosofie vol overtuiging in de praktijk en daarom voel ik me veilig genoeg om me kwetsbaar op te stellen. Want hé; als ik bij De Foutenfabriek geen fouten mag maken, waar dan wel?

 

Belemmerende overtuiging

Ondanks dat ik jaren ervaring heb met het coachen van medewerkers als leidinggevende in mijn vorige baan, moest ik in mijn gedachten eerst alles perfect kunnen voor ik officieel uit de kast kon komen als coach of welke beroep dan ook. Deze belemmerende overtuiging werd bekrachtigd door de opmerkingen van een vriend, die vol overtuiging maar achteraf bezien behoorlijk kort door de bocht en kleinerend, naar me uithaalde over mijn eigen onzekerheden. Zijn woorden raakten me destijds diep en deden mijn broos herstelde zelfvertrouwen over mijn beroepskeuze wankelen.

Waardevolle ontdekking

Doordat ik zoekende was naar mijn talenten en antwoord wilde vinden op de kwestie ´hoe ontdek ik waar ik goed in ben en hoe kan ik daar mijn beroep van maken?´, probeerde ik zo veel mogelijk advies in te winnen en te ondernemen. Ik las vele boeken, volgde lifestyleblogs, ging naar filosofische workshops, yogaretraites, meditatietraining, vakinhoudelijke bijeenkomsten, healingweekenden, diverse therapievormen en verbleef enkele maanden in het buitenland.
Ik ging in gesprek met familieleden, vrienden, oud-collega’s, vrienden van vrienden, kennissen, oude en nieuwe bekenden. Aan het ene gesprek had ik inhoudelijk meer dan aan het andere maar overall deed ik een waardevolle ontdekking. Deze waardevolle ontdekking deel ik graag met je:

Verwar nooit iemands mening met een advies, ook al wordt de mening nog zo adviserend verpakt. 

Praktisch iedereen die jou van ´advies´ voorziet, hoe goed bedoeld ook, doet dit vanuit zijn of haar eigen perspectief. Het advies is gekleurd door eigen waarheden, waarden, normen, overtuigingen, ervaringen, aannames, belemmeringen en angsten. De ‘adviseur’ projecteert bewust of onbewust zijn eigen ballast op jou. Het advies draait hierdoor niet meer om jou maar is vooral veelzeggend over de ander. Deelt iemand waardevolle kennis door naar jou te luisteren en je te bevragen of geeft diegene alleen maar een goed verpakte mening? Wat is die mening waard zonder verdieping? Als je dit in gedachte houdt bij een ontmoeting dan zul je waarschijnlijk net als ik het onderscheid opmerken en zul je meer in je eigen kracht komen te staan.

 

Mening uitstellen

De ontdekking over meningen verpakt als gekleurde adviezen heeft mij enorm geholpen om na te denken over wat ík wil, waar ik voor sta, wat ik belangrijk vind en hoe ik mijn leven wil leiden. Maar het ook geleid tot nog meer nieuwsgierig naar de ander. Waar komt die mening vandaan, waarom zegt iemand zoiets en waar heeft diegene zelf behoefte aan? Ik kan dankzij deze overdenking neutraler en minder (ver/be)oordelend naar anderen luisteren. Ik stel mijn mening uit, gooi minder snel een advies op tafel en vind van een hoop dingen een stuk minder (da’s lekker rustig, vooral op social media).

 

Onderzoek

Doordat ik onderzoek met openheid en nieuwsgierigheid, kan ik uiteindelijk iemand van advies voorzien. Een advies volgt immers op een conclusie waar een onderzoek aan vooraf is gegaan. Dat onderzoek gaat verder dan de optelsom van herkenbaarheid en de interpretatie van het zeker weten. Het onderzoek bestaat uit gelijkwaardigheid, vertrouwen hebben in elkaar, vragen stellen, luisteren, ruimte geven, confronteren, cocreatie, toetsen of we elkaar goed begrijpen, doorvragen, kwetsbaar opstellen en openhartig zijn. En laten dit nu net kenmerken en kwaliteiten van een coach zijn?

Coach

Als jij van gedachten wilt wisselen over de dingen waar jij tegenaan loopt en mee aan de slag wilt, neem dan contact met me op. Als coach geef ik jou een gratis telefonisch intakegesprek. Dit is ook om te ontdekken of we bij elkaar passen. Dit kan via mijn persoonlijke e-mailadres lonneke.rentinck@gmail.com .